Τροπολογία για μετανάστες: Κομματική πειθαρχία για όλη τη Ν.Δ. με… εξαίρεση τον Σαμαρά!

Όλοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές εκτός του Αντώνη Σαμαρά υποχρεούνται να ψηφίσουν με κομματική πειθαρχία την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την οποία η κυβέρνηση νομιμοποιεί περίπου 30.000 μετανάστες, που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα τουλάχιστον επί τρία χρόνια, με στόχο να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Αυτό γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε για την επικείμενη ψηφοφορία της ρύθμισης, μετά την ακροδεξιά παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού με την οποία ζητούσε την Παρασκευή να αποσυρθεί κινδυνολογώντας σε βάρος προσφύγων.

«Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς. Από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες, θα ισχύσει και σε αυτή την ψήφιση, οπότε ναι, η απάντηση είναι ότι αυτονοήτως θα υπάρχει», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Η τροπολογία, που περιλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι αύριο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.  

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών» είπε με το βλέμμα στο ακροδεξιό ακροατήριο της Ν.Δ. αλλά και εντός του κόμματος με στόχο να μην υπάρξουν διαρροές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί